Stephen King on kauhukirjojen konkari

  • 10 Aug, 2022

Stephen King on kauhukirjojen parhaita kirjoittajia.

Kun puhutaan kauhukirjallisuudesta, ei voida olla mainitsematta yhdysvaltalaista Stephen Kingiä. Stephen King on kirjoittanut vuosien varrella jo yli 50 teosta, joista suurin osa lukeutuu kauhukirjallisuuden genreen. Kingin esikoisromaani on vuonna 1974 ilmestynyt Carrie, mutta vielä menestyneemmäksi nousi vuonna 1977 ilmestynyt romaani Hohto. Kingin romaaneja on myyty ympäri maailmaa yli 350 000 000 kappaletta ja hän kirjoittaa vielä tänäkin päivänä.

Stephen King aloitti kirjoittamisen jo nuorena

King aloitti kirjoittamisen jo nuorena poikana ja hän on aina ollut kiinnostunut tarinoiden kertomisesta. Vuosien harjoitusten jälkeen tekstit löysivät yleisönsä, eikä suosiolle tule loppua. Tyypillisiä teemoja Kingin teoksille ovat tavalliset ihmiset, jotka joutuvat pikku hiljaa yhä kamalampiin tilanteisiin. King ei kuitenkaan pelkää myöskään genrejen yhdistelemistä. Myös hänen kauhukirjoissaan on elementtejä esimerkiksi rakkaustarinoista tai dekkareista.

Lukuisten romaanien lisäksi King on kirjoittanut käsikirjoituksia, esseitä, sarjakuvia, pienoisromaaneja ja novelleja. Parhaat kauhukirjat muuntuvat myös elokuviksi ja Kingin tuotannon pohjalta onkin valmistunut jo yli sata elokuvaa ja monia tv-sarjoja. Monet näistä ovat käsitellee kauhun ja scifin genreihin kuuluvia tarinoita. Myös moni elokuva on ollut menestys, esimerkiksi Vihreä maili ja Hohto, ovat monien tuntemia Kingin tuotannon pohjalta soviteltuja filmatisointeja.

King kertoo urastaan ja kirjoittamisestaan kirjassaan

Mikäli Kingin teokset ja elämäntarina kiinnostavat enemmän, kannattaa lukea myös hänen teoksensa Kirjoittamisesta - muistelmia leipätyöstä. Siinä King kertoo humoristiseen tyyliin omasta elämästään, kirjoittamisestaan ja uransa etenemisestään. Tämä teos ei ole kauhua, mutta mielenkiintoinen teos, jossa pääsee kurkistamaan kauhukirjailijan ajatuksiin ja luomisprosessiin.