Paras kirja

  • 22 Nov, 2020

Paras kirja vie mukanaan

Paras kirja vie mukanaan aina vain uudestaan

Best seller on kirja, joka on saanut eniten ihmisiä liikkeelle ja kiinnostuneeksi sekä toki ostamaan. Kirjailija on silloin onnistunut työssään ja sen markkinoinnissa. Siihen, mikä tekee kirjasta parhaan, ei ole yhtä ja ainoaa selitystä. Siinä voi olla jotain tietoja, jotka kaikki haluavat. Se voi olla kauan odotettu teos joltain tunnetulta kirjailijalta tai se vain iskee loistavaa tarinaa, jota kehutaan ja kiinnostus herää muissakin lukuintoisissa ihmisissä. Mikä tahansa kirja voi kohota listalle, tähän ei ole mitään rajoituksia, kunhan kirja on lukijoilleen sen verran mieleinen, että se halutaan ostaa omaksi.

E-kirjat mahdollistavat helposti kirjan ostamisen sekä lukemisen missä tahansa. Enää ei tarvitse raahata mukanaan painavaa kassia vain saadakseen pitää paras kirja mukanaan, vaan lukemaan pääsee älypuhelimen kautta helposti.

E-kirjat ovat tätä päivää

Niin e-kirjat kuin myös äänikirjatkin ovat avanneet kirjojen maailman monille ihmisille, joilla ei ennen ole ollut mahdollisuutta ehkä lukemiseen. Näkövammaisille äänikirjat ovat käänteentekevä asia ja näiden myötä hekin saavat nauttia kirjoitetusta taiteesta.

Äänikirjan kanssa on myös hyvä lähteä vaikka lenkille, jolloin pystyy yhdistämään kätevästi kaksi asiaa, joilla tehdä itselleen hyvää. Ehkä näillä keinoilla on saatu kirjoista innostumaan niitä ihmisiä, joille ei varsinaisen kirjan käteen ottaminen ole se luontaisin asia. Tällainenkin ihminen saattaa löytää itselleen sen parhaan kirjan vaikka kuuntelemalla.

Oikean kirjan taikaa

On vielä paljon ihmisiä, jotka vannovat sen oikean kirjan taikaan. Paperin ja painomusteen tuoksu on aivan omanlaisensa. Myös se, miltä kirjan sivut tuntuvat sormissa ja kuinka voi kirjaa vähän puristaa, kun tarina käy jännittäväksi. Onneksi painetut kirjat eivät ole katoamassa vaan niitä on saatavilla tulevaisuudessakin.

Myös perinteisemmät kirjailijat pitävät eniten arvossaan sitä aitoa ja alkuperäistä kirjaa. Toki heille on eduksi, että heidän teoksensa saadaan laajempaan levitykseen nykytekniikan avulla. Lukeminen on kuitenkin etuoikeus, jonka soisi kuuluvan kaikille niin ikään kuin mihinkään muihinkaan kriteereihin puuttumatta. Lukemisesta on pelkkää hyötyä elämässä ja siihen pyritään kannustamaan jo pienestä pitäen.

Paras kirja lapselle

Paras kirja lapselle on sellainen, joka on tarpeeksi mielenkiintoinen mutta ei liian jännittävä. Toki tämä riippuu myös siitä, millainen lapsi on kyseessä ja minkä ikäinen hän on. Yksilöitä ovat lapsetkin eivätkä kaikki tykkää samoista asioista. Joku nauttii siitä, että vähän jännittää kun äiti tai isä lukee tarinaa ja joku tykkää, että tarina on vähän rauhallisempi. ajatuskirjat haluaa kannustaa lukemaan lapsille paljon, sillä se kehittää lapsen kielenkehitystä sekä antaa mahdollisuuden laadukkaaseen, yhteiseen aikaan.

Best seller voi olla myös lasten kirja. Tai mikä vaan, kuten jo aiemminkin totesimme. On melkoista tuuria taidon lisäksi päästä tuolle suosituimpien listalle. Kaikki vaikuttaa kaikkeen tässäkin suhteessa. Aika, jolloin kirja julkaistaan, vaikuttaa suuresti ihmisten ostohaluihin. Tästä syystä joulun alus aikana julkaistaan paljon uutuuksia pukinkonttiin hankittavaksi. Sieltä saattaakin löytyä joku vuosi juuri se tuleva paras ja suosituin kirja.