Lars Kepler kirjat järjestyksessä kertovat Joona Linnasta

  • 20 Jan, 2022

Lars Keplerin teokset kuuluvat myydyimpien trillerien joukkoon.

Keplerin nimimerkin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Pariskunta kirjoittaa tiivistunnelmaiset jännityskirjat yhteistyössä. Jos haluaa tutustua murhia ratkovaan poliisiin, Joona Linnaan, kannattaa lukea Lars Kepler kirjat järjestyksessä alusta asti. Joona Linna -sarjassa on yhteensä kahdeksan trilleriä, joista tuorein on suomennettu vuonna 2020. Pariskunnan kuudes kirja, Playground, on Keplerin uusi aluevaltaus, sillä se kertoo kuoleman jälkeisestä tuonpuoleisesta.

Hyptonisoija aloittaa Lars Kepler kirjat järjestyksessä vanhimmasta

Suomalaistaustainen rikospoliisi Joona Linna esitellään sarjan ensimmäisessä kirjassa Hypnotisoija, jonka Kepler kirjoitti vuonna 2009. Sarjan toinen kirja, Paganini ja paholainen, ilmestyi vuonna 2010. Kolmas osa, Tulitodistaja, ilmestyi vuonna 2011 ja neljäs kirja, Nukkumatti, 2012. Viidennen osan, Vainoojan, kirjailijapariskunta kirjoitti vuonna 2014. Sarjan kuudes kirja, Kaniininmetsästäjä, ilmestyi 2016. Seitsemäs osa, Lazarus, ilmestyi 2018 ja kahdeksas osa, Peilimies, vuonna 2020.

Kirjailijat Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril ovat viehättyneet Väinö Linnan Tuntematon sotilas -romaanin Rokan hahmosta. Antero Rokan itsepäisyys inspiroi heitä luomaan Joona Linnan hahmon. Pariskunta halusi huomioida ruotsinsuomalaisen vähemmistön maassaan ja tuoda siten Ruotsin kirjallisuuteen sieltä aiemmin puuttuneen suomalaistaustaisen sankarin. Joona Linnan -kirjat ovat fiktiivisiä, mutta kuvaavat poliisintyötä realistisesti.

Kirjat pohjautuvat ennakkotutkimukseen

Kepler -nimimerkillä kirjoittava pariskunta haluaa kirjoittaa todentuntuisesti. He esimerkiksi käyvät tutustumassa kirjojen tapahtumapaikkoihin, jotta pystyvät aidosti kuvaamaan niitä. Heidän tavoitteenaan on kirjoittaa niin, että lukija voi esimerkiksi haistaa vankisellin hajun nenässään tai tuntea käsiaseen painon kädessään. Pariskunnan tyyli kirjoittaa on vakuuttanut monet lukijat, sillä heidän kirjansa ovat olleet myyntimenestyksiä.